Inschrijvingen:ALLE Hasseltse basisscholen werken met een digitaal aanmeldsysteem.

Alle kinderen geboren in 2021 of ouder die een nieuwe school zoeken, melden eerst digitaal aan.

Het aanmeldingsregister "kiesjeschool" staat online. Iedereen kan het platform raadplegen, de scholenzoeker gebruiken, de vrije plaatsen opzoeken en grasduinen in de veelgestelde vragen. Aanmelden kan vanaf 28 februari om 09u00 en eindigen maandag 21 maart om 16 u.

Hoe kan je naar het register gaan? Klik hier om je kind aan te melden.

Het kan ook via deze link: https://hasselt.kiesjeschool.be/

 Uiterlijk 30/04 ontvangen alle ouders die hun kind(eren) hebben aangemeld een email met de toegewezen school.

Daarin vind je alle gegevens van de school waar je je kind kan inschrijven.

Inschrijven op school met je inschrijvingsmail vanaf 24 april tot 15 mei 2023.
Mis deze periode dus zeker niet!

BS LeerPLEIN kijkt met een brede blik naar de toekomst. Met een positieve gedrevenheid ontwikkelen we ons binnen de nieuwste tendensen in de onderwijswereld. We creëren tijd en ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe dingen en betere oplossingen. We bieden aan wat er nodig is voor groeikansen binnen de eigen ontwikkeling. De doelen die we ons vooropstellen proberen we ook echt te bereiken. We leggen de lat hoog voor iedereen, zodat groei wordt verzekerd.

Door samenwerken worden we allemaal sterker. Gaan voor een gemeenschappelijk doel zorgt voor verbinding en gedeelde verantwoordelijkheid. Goede communicatie, respect, compromissen sluiten, afspraken naleven, ervaringen uitwisselen zijn vanzelfsprekend. Onze leerpleinen en het opendeuren-beleid op school komen de openheid en de samenwerking ten goede.

We aanvaarden dat iedereen verschillend is en tonen respect voor ieders eigenheid. We zijn verdraagzaam en brengen waardering op voor mekaar. We zien iedereen als gelijkwaardig en vullen elkaar aan in ons verschillend zijn. We vertrouwen in de krachten van alle betrokkenen. Binnen onze schoolwerking en op onze pleinen laten we iedereen in zijn waarde door aandacht te hebben voor ieders capaciteiten en interesses.

Nieuws

Warme William

Onder een heerlijk zonnetje hebben we genoten van een schitterende activiteit. Na 2 jaar leerden verschillende ouders elkaar opnieuw kennen. Ze luisterden naar de verhalen van hun kinderen en genoten van de contacten. Echt luisteren is wat Warme William ons wil leren. #warmewilliam, #samen, #eigenheid, #GOschittert.                           […]

Heb je ons al opgemerkt?

Heb jij ons al gespot in het straatbeeld? Onze leerlingen deden alvast hun best om de stickers en affiches op verschillende plaatsen te hangen!      

Broodzak

Heb je ons ook al gezien op de broodzak?

Mijn stad Hasselt (2)

Publicatie op Mijn stad Hasselt Basisschool LeerPLEIN: want leren doe je niet alleen Leren doe je niet alleen, luidt de slogan van Basisschool LeerPLEIN. De leerkrachten én de leerlingen staan al te popelen tot het nieuwe schooljaar begint, want vanaf dan wordt er een nieuwe en unieke pedagogische aanpak toegepast. Er zijn heel wat mensen […]

Mijn stad Hasselt (1)

Publicatie op Mijn stad Hasselt Basisschool LeerPLEIN vertelt een nieuw verhaal Psst… wist je dat basisschool Lyceum Hasselt op 1 september Basisschool LeerPLEIN wordt? Die nieuwe naam komt er natuurlijk niet zomaar. Ze hanteren namelijk een unieke pedagogische aanpak: leren op leerpleinen. Wat houdt hun unieke pedagogische aanpak nu precies in? Kinderen leren op diverse […]

LeerPLEIN vanuit de lucht

Op donderdag 3 juni 2021 was er onze eerste fotoshoot.

Er beweegt wat …

Al een klein tipje van de sluier opgelicht… wordt zeker vervolgd !

Veel gestelde vragen

We noemen ons geen methodeschool omdat we geen uitgesproken bestaande methode (freinet, dalton, montessori,...) volgen. Ons team ging op zoek naar verschillende methodes en werkvormen die zorgen voor een stevige basis voor alle kinderen en voor alle domeinen. We gebruiken hiervoor onder andere leerpleinen, bewegend leren en driesporenbeleid. Verschillende leerkrachten zijn samen verantwoordelijk voor een groep leerlingen. Door de weekplanningen waarmee we werken kunnen de leerlingen leren plannen en is het makkelijker om school, hobby's en (top)sport te combineren.

Jazeker! Vanaf 2,5 jaar kan je al terecht in onze basisschool. Onze kleuterklassen hebben hun eigen plek in ons mooie gebouw. Een zone helemaal exclusief voor onze kleuters. De kleuters spelen ook op een eigen speelplaats. Zo kunnen ze zich helemaal uitleven tussen leeftijdsgenoten.

Al onze lessen zijn afgestemd op het behalen van de leerplandoelen van het GO!. Hierin zijn de eindtermen lager onderwijs, zoals opgelegd door de Vlaamse overheid verwerkt en deze worden uitgebreid met GO! specifieke doelen en uitbreiding.

Als jouw kind het getuigschrift basisonderwijs ontvangt, kan het doorstromen naar de A-stroom van een middelbare school naar keuze. Behaalt jouw kind niet het getuigschrift, maar een attest basisonderwijs? Dan betekent dit dat jouw kind niet alle doelen van het 6de leerjaar bereikt heeft en oriënteren we jouw kind naar de B-stroom van het secundair onderwijs.

Onze school werkt nauw samen met alle scholen van de GO! next familie. Dit betekent dat wij leren van het secundair onderwijs en andersom. Zo kunnen het het onderwijs goed op elkaar afstemmen, zodat de overgang vlot verloopt. Meer info over de GO! Next scholen kan je vinden op www.go-next.be

Wij zijn een school van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dit betekent dat je bij de inschrijving kiest voor één van de erkende godsdiensten of niet-confessionele zedenleer. Dit betekent dat je hierin de keuze hebt: Rooms-Katholieke godsdienst, Islamitische godsdienst, Protestantse godsdienst, Orthodoxe godsdienst en niet-confessionele zedenleer.

Onze leeromgeving

Onze diensten

bus

Bereikbaar met openbaar vervoer

Onze school ligt op een boogscheut van het station van Hasselt en op wandelafstand van de kleine ring in Hasselt.

sport

Eigen sportleerkracht en eigen sporthal

De turnlessen, gegeven door een leraar lichamelijke opvoeding, gaan door in onze eigen sporthal op onze campus. 

tutti frutti

Tutti Frutti

Via het project Tutti Frutti krijgt ieder kind wekelijks gratis een stuk fruit/groente. De start hiervan wordt voorzien in oktober.

soep

Soep

Tijdens de wintermaanden (vanaf de herfstvakantie tot aan de paasvakantie) kan je ervoor kiezen om soep te eten (tegen een kleine vergoeding).