Mijn stad Hasselt (2)

Publicatie op Mijn stad Hasselt

Basisschool LeerPLEIN: want leren doe je niet alleen

Leren doe je niet alleen, luidt de slogan van Basisschool LeerPLEIN. De leerkrachten én de leerlingen staan al te popelen tot het nieuwe schooljaar begint, want vanaf dan wordt er een nieuwe en unieke pedagogische aanpak toegepast.

Er zijn heel wat mensen die hun schouders zetten onder het project van de basisschool. Dag in dag uit geven ze het beste van zichzelf. Jouw kind kwalitatief onderwijs bieden is dan ook topprioriteit. Om die reden werkt de school ook nauw samen met de zorgcoördinator. Isabelle vormt steeds de brug tussen leerlingen, leerkrachten, ouders, CLB, het ondersteuningsteam en externen. Nauwgezet volgt ze de zorg op van alle kinderen op school. Dit zowel op cognitief vlak als socio-emotioneel. Bij BS LeerPLEIN vinden ze het uitermate belangrijk dat iedereen zich goed en welkom voelt op school. Daarom zorgen ze dan ook voor een warm, veilig leef-en leerklimaat.

De vijf gekleurde platformen die je ziet op de foto vertegenwoordigen elk één van de 5 bouwstenen van de school:

  1. SAMEN leren ze van en met elkaar en gaan ze op zoek naar de juiste aanpak voor elk kind.
  2. Ze respecteren de EIGENHEID, want elk kind leert op zijn eigen niveau en op zijn eigen tempo.
  3. ACTIEF zijn ze steeds in beweging. Van bewegingstussendoortjes, bewegend leren en de sportles tot handelend leren in en buiten de klas.
  4. Kinderen GROEIEN op hun leerpleinen uit tot zelfbewuste leerlingen met een brede kijk op de toekomst.
  5. VEERKRACHT zorgt ervoor dat hun leerlingen elk obstakel durven nemen in hun veilige en krachtige leeromgeving en daarbuiten.

Wil jij jouw kleine kapoen inschrijven bij basisschool LeerPLEIN? Het volgende instapmoment vindt plaats op 1 september 2021. Meer info vind je op: http://bit.ly/bsleerplein.

#mijnstadhasselt #ad #leerplein